Gebruik & verzorging

Verzorging

Goede verzorging van extensions is het belangrijkste om het haar mooi te houden.

Gebruik daarom naast een eventuele leave-in conditioner en heat protection ook altijd een haarserum of -olie. Bij voorkeur ook zonder siliconen (zie onder ‘Wassen’).

Dit zorgt ervoor dat de extensions zacht aanvoelen, soepel vallen en beter beschermd worden tegen invloeden van buitenaf.

Haarolie of -serum is zeer geconcentreerd en hierdoor heb je slechts weinig nodig. Vaak zijn 2 of 3 druppels al genoeg. Breng enkele druppels aan op je handen en haal deze door het haar heen, vooral door de extensions. Indien gewenst, kan dit dagelijks herhaald worden.

Onze favoriete producten om extensions mee te verzorgen zijn Chi hair en Moroccan oil producten. De verzorgingsproducten van Olaplex raden wij aan in combinatie met onze extensions.

PAS OP: Opgelet met zonnebrandcrème! Blonde hairextensions kunnen verkleuren als het in contact komt met zonnebrandcrème. Let op als je van plan bent lekker van het zonnetje te genieten dat je haar en hairextensions niet in contact komt met de delen van je lichaam die je hebt in gesmeerd. Let ook op je handen als je regelmatig met je handen door je haar gaat. Sommige merken zonebrandcrème bevatten een extra bruiner. Als je haar en hairextensions daarmee in aanraking komt, kan je haar oranje gaan kleuren.

luxury-weave-09

Borstelen

Om klitten te voorkomen en ervoor te zorgen dat de extensions minder snel afbreken, is het belangrijk dat je het haar regelmatig borstelt, net als je je natuurlijke haar borstelt.

Begin altijd bij de haarpunten met borstelen en werk vervolgens omhoog naar de aanzet. 

Als je meteen aan de aanzet begint met borstelen, borstel je eventuele knopen of klitten helemaal naar beneden, waardoor ze ophopen en je haar af kan breken.

Wassen

We raden aan altijd een sulfaat- en siliconenvrije shampoo te gebruiken. Sulfaten reinigen het haar en hoofdhuid zo intensief, dat het de extensions en de hoofdhuid kan uitdrogen.

Siliconen verzwaren het haar en laten een laagje achter om ieder haartje. Hierdoor zal het haar eerst zachter lijken maar na verloop van tijd wordt haar dof en zal sneller klitten.

Dit laagje zorgt er ook voor dat verzorgingsproducten minder goed opgenomen worden.

Gebruik na het wassen altijd een product dat de haarschubben weer sluit, bijvoorbeeld een conditioner of haarmasker. Een haarmasker werkt vaak net wat beter, omdat dit het haar intensiever voedt.

We adviseren om zowel voor de shampoo als conditioner kwalitatieve kappersproducten te gebruiken.

Was extensions zo min mogelijk, bij voorkeur niet vaker dan 1x per week. Zo blijft het haar langer mooi en zacht.

Was tussendoor enkel de bovenkant van je haar, hierbij kun je de extensions in een lage knot doen en alleen het bovenste gedeelte van je haar wassen (met het hoofd ondersteboven).

Tussendoor kun je eventueel droogshampoo gebruiken.

Voordat je aan de slag gaat met het wassen, raden we aan de extensions even goed door te borstelen. Uiteraard te beginnen vanaf de punten, omhoog borstelend naar de aanzet.

Drogen

Na het wassen is het heel belangrijk dat het haar goed droog wordt geföhnd.

Indien niet gebeurt en het haar wordt aan de lucht gedroogd, zullen de verzorgingsproducten minder goed werkzaam zijn.

Als het haar te lang vochtig blijft, kunnen de haarschubben niet goed sluiten en kan het pluizig worden, waardoor het sneller af kan breken.

Ga NOOIT slapen met vochtig haar, dit zal als gevolg hebben dat het haar onherstelbaar in de klit raakt.

Wij raden aan om extensions na het wassen altijd zorgvuldig te drogen met een föhnborstel.

Met een gewone föhn worden de haarschubben alle kanten op geblazen, waardoor het haar alsnog pluizig wordt. Heb je geen föhnborstel? Gebruik dan een föhn in combinatie met een losse ronde (keramische) borstel.

Bij het drogen van het haar begin je (net als bij het borstelen) bij de punten en werk je langzaam naar de aanzet toe. Gebruik voor het föhnen altijd een heat protection product, om het haar te beschermen tegen de hitte van de föhn. Na het drogen kan er uiteraard nog gebruik worden gemaakt van de steil- of krultang.

Luxury Weave wefts

Jouw wefts gratis aanvragen

Belangstelling? Bestel dan gratis een kleurenring (borg EUR 50,-) zodat er een keuze gemaakt kan worden uit de vele kleuren. Uiteraard kunnen alle kleuren onderling gemixt worden.